6-8 bitar
Pajdeg
175 g smält smör
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl socker
½ tsk salt
Fyllning
4 – 5 äpplen
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Lägg äppelskivorna i ett snyggt mönster över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen i 20 – 25 minuter.
Volià! En knäckig och god äppelpaj med vackert utseende! Servera med glass eller vaniljsås.
Bild: Egen
Jättefin.. Min kollega har lantställe med dignande äppelträd. Måste pallara mig dit och plocka en hink. Ljuvligt gott med paj!
Mia:
Gör det! Den är verkligen jättegod! Blir fin på tallriken vilket inte smulpajen brukar bli …
Ska testas idag!
Puss