Enkel äppelpaj (och god!)

Äppelpaj

6-8 bitar

Pajdeg

175 g smält smör

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 dl socker

½ tsk salt

Fyllning

4 – 5 äpplen

Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Lägg äppelskivorna i ett snyggt mönster över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen i 20 – 25 minuter.

Volià! En knäckig och god äppelpaj med vackert utseende! Servera med glass eller vaniljsås.

Bild: Egen

3 tankar om “Enkel äppelpaj (och god!)

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar