Årets julklapp

IMG_7978.JPG
Igår basunerade media ut årets julklapp. För min del tycker jag att det är konstigt att meddela det _innan_ . Vad som blev årets julklapp borde rimligtvis utvärderas efteråt. Det här är inget mer än en reklamkupp.

Men, ett träningsarmband har jag redan. Jag köpte en Fitbit Flex för en månad sedan som jag är grymt nöjd med. Eftersom jag går igång på statistik är det här en leksak i min smak.
Den registrerar steg, distans, kalorier, sömn och så kan jag själv (via iPhone) lägga till matintag, vätska, olika träningsformer, mm.
På Fitbits community på nätet har jag även hittat några vänner som jag gör små utmaningar tillsammans med.

Jag gick mycket innan och har använt/ använder mig av Runkeeper, men den registrerar inte steg och används bara under själva aktiviteten. Fitbit Flex har jag på mig dygnet runt och loggar stegen hela dagen. Den är vattentät och jag har på mig den i duschen.
För att komma upp i mitt mål varje dag har den fått mig att gå det där lilla extra, ta trapporna istället för hissen ned och hämta posten eller gå en sväng till affären.
Ett plus är att den även har ett ”silent alarm”. På morgnarna vibrerar armbandet hårt och ljudlöst i två omgångar vid önskad tid för väckning. Mycket effektivt och det stör ingen annan.

Så vill man se statistik, ha lite pepp av andra och en kul pryl så är i alla fall Fitbit Flex en rekommendation ifrån mig!

Annonser

3 thoughts on “Årets julklapp

  1. Kul att du är nöjd! Jag är väldigt sugen på något sånt här. Vill mäta min sömn (hoppas på något sätt att det ska hjälpa?!?) och att se hur mycket eller lite man rör sig är också givande. Vibrationslarmet tilltalar mig också. Har stått på min önskelista redan innan det marknadsförs som årets julklapp. Dock vet jag inte vilken variant som jag vill ha än och någon sa att det skulle släppas någon som även mätte pulsen lagom till jul.

    • Min ska registrera sömn men om jag ligger stilla vaken så tror den att jag sover. Däremot så är det registrerade sömnmönstret mycket användbart då jag har koll på hur mycket jag verkligen störs och är vaken vilket jag annars glömmer.
      Fitbit har just släppt Charge med massor av nya funktioner, synkar bra med iPhone. Och så kan du och jag bli vänner i cyberspace … 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s