Akutinkallad …

Igår morse ringde en sköterska från Affektiva. Min överläkare ville träffa mig. Det stämmer nämnligen inte med vad jag säger att jag har för doser och vad det står i journalerna.

Nähä.

Irriterad och mycket pedagogiskt talade jag om för sköterskan att det är ju det jag sagt hela tiden. Det slarvas! Men nu skulle jag då bli inkallad och manglas kändes det som.
Så idag infann jag mig hos min nya tillförordnade, fast anställda läkare! En läkare som inte är under utbildning och som jag kommer att få behålla. Fantastiskt!
Vad som var ännu mer fantastiskt var att hon var så lugn, tillmötesgående, förstående, pedagogisk, förklarande, humoristisk, förtroendeingivande och framför allt, intresserad av MIG! Bådar gott …

Min nya narkotikaklassade medicin, Concerta, fick jag en lektion i hur den verkar och hur den kan fungera på olika människor. Tack! Det var saker jag inte förstått då jag läst om den själv. Eftersom jag är som jag är fick jag svar på hur den förmodligen verkar på mig. Tack! Det var också en upplysning jag kunde ha fått tidigare.
Vi pratade om mitt förhållande till mat, som är uppfuckat sedan min barndom och som hon kan hjälpa mig med. Hon är specialist på tablettmissbruk och skall se över och planera in hur vi skall göra med mina Alvedon.
Så pratade vi en hel del annat som satte skruv och tårar i ögonen på mig. Vi får se var det här leder men det ser bra mycket ljusare ut än att behöva byta läkare var fjärde månad och som inte kan skriva rätt i journalerna och inte heller göra snygga överlämningar till nästa som kommer.

By the way. Alla mediciner är nu ändrade utan problem till det jag sa var korrekt. Den ST-läkare jag hade innan som skulle ha skrivit det, har slutat. Bara så där. Så är det hela tiden med de ST-läkare jag har. En dag när jag söker dem får jag helt utan förvarning höra att den slutat.
Like magic.

Annonser

5 thoughts on “Akutinkallad …

  1. Men va skönt att du äntligen får bra hjälp..underbart. Kan varmt rekommendera pedikyr..har dansat fram idag =)

    Kram kram ❤

  2. Skönt att höra att det ljusnar på vissa fronter.
    Det blir lättare att rodda i resten då.
    Behöver du prata av dig lite så är det bara att ringa.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s