Här tjatas det …

Om några dagar börjar Myra i sin nya skola, Sjöstadsskolan. Vi var där och hälsade på innan jul hon och jag. Vilken skola! Den kändes fantastiskt fräsch och modern i jämförelse med Hemmestasskolan.
Myras fröken Nathalie verkarvara en pigg, glad och ung tjej med glädje för sitt yrke. En annan ansvarig visade oss dock runt i lokalerna.

All mat lagas i skolans välutrustade kök som har stora fönster ut mot gatan och varje torsdag får barnen hembakt bröd till soppan.

Hela skolan kändes så mycket modernáre än den vi just lämnat och även sättet att arbeta på. Jag berättade lite kort om de problemen Myra har haft och vad som (inte) gjorts åt det. De verkade ha riktiga handlingsplaner för sådant.

Så nu tjatas de dagligen om att hon vill börja skolan. Hon vill börja NU! Hon tycker att det skall bli så kul att få nya kompisar. Det har även visat sig att vår granne mitt över, William, kommer gå i samma klass som henne!

Otto kommer gå kvar i sin klass vårterminen ut. Det är ändå aktuellt med skolbyte till hösten när han börjar 7:an och då har vi förmodligen hittat en skola på söder som verkar passa.

Annonser

3 thoughts on “Här tjatas det …

  1. Vad härligt det låter. Skönt att Myra är positiv till skolbytet. Hemmesta är verkligen ingen rolig skola, det bästa vi har gjort är att byta till Ekedal. Där tar de tag i problem direkt.
    Härligt att flytten blev bra.
    Kram ❤

    • Myra har verkligen haft det tufft och fått magkatarr, myyycket frånvaro och mått riktigt dåligt över situationen i sin klass. Skolhälsovården, teamet mot kränkningar och rektorn har varit inblandat men det har i stort sett bara varit tomma ord. Riktigt skit!!! Myra har fått gå till psykolog, Myra har fått magkatarr, Myra har fått förändra sig. De som är bovarna får fortsätta som de alltid gjort. Allt ansvar läggs på oss. Berörda föräldrar har inte ens blivit kontaktade utan det har JAG gjort. Sååå skönt att slippa idioterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s