Risgrynsgröt

Nu är vi framme i november och det börjar suga ordentligt i jultarmen. Idag har jag rotat fram mitt eget grötrecept och tänker ikväll bjuda på gröt, julmust, leverpastejsmörgåsar och pepparkakor till middag.

Risgrynsgröt

ca 4 personer

3 dl grötris
6 dl vatten
2 klickar smör
lite salt

Kokas upp och låt sedan småkoka på svag värme i 10 minuter.

5 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 kanelstång
1 äkta vaniljstång

Kokas på väldigt svag värme i ca 40 minuter. Blir den för tjock späder du bara med lite mer mjölk.
När det gäller grädde och mjölk tar du bara bort ett par dl grädde och lägger till lika mkt mkölk om du tycker att det blir för fett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s