Ravioli

Igår gjorde jag egen ravioli (och kom samtidigt på att jag skall använda min pastamaskin till marsipankavling!). Den blev underbart god men tar lite tid att göra. Recept och tillagning är dock enkelt:

Ravioli

ca 4 personer

5 dl durumvete

4 ägg

Fyllning

200 g fetaost

Soltorkade tomater

En halv kruka hackade färsk basilika

5 klippta skivor prosciutto

Olivolja (för att kleta till det lite)

Gör en hög med mjöl på bakbordet och gräv en grop. Knäck äggen i gropen och använd en gaffel till att vispa runt äggen. Lägg till lite mjöl i taget till du får en sammanhängande deg.

Mjöla händerna och arbeta degen i 10 minuter så den bli slät och elastisk. Lägg i kylen i 30 minuter. Kavla ut tunt eller använd pastamaskin. Lägg en tsk fyllning som en boll på en kant utkavlingen och vik den dubbel. Pensla alla kanter på insidan med vatten. Tryck försiktigt ut all luft och sporra en rund ring (upprepa till degen är slut …). Lägg genast under plastfolie. Koka sedan i ca tre minuter i saltat vatten.

Bild: Recept.nu

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s