Kanelbullens dag!

Klart att dagen skall firas av en blivande bagare med hemgjorda kanelbullar. Det blev även ett gäng vaniljbullar.

Till fyllningen gjorde jag två remonser. Varje fyllningsrecept räcker till en halv ”normal” deg.

Kanelremons

200 g mandelmassa

150 g mjukt smör

ca 3 msk kanel (beror på hur stark smak du vill ha)

Blanda mandelmassan först i en assistent. Tillsätt 25 g smör åt gången och låt det blandas ordentligt innan du tillsätter mer. Avsluta med att köra ned kanelen och blanda till en jämn smet.

Vaniljremons

200 g mandelmassa

150 g mjukt smör

ca 3 msk vaniljsocker (avgör styrkan själv)

Gör som till kanelremonsen men byt ut kanelen mot vaniljsocker.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s