Pavlova

Ikväll bjuder jag på ”en oemotståndlig marängtårta med bär.”

Pavlova

6 portioner

Ingredienser

3 ägg

1 krm ättikssprit

2 dl strösocker

1 dl mandelspån

2 dl vispgrädde

200 g frysta blåbär

200 g frysta hallon

1 knippa citronmeliss

1. Dela äggvitorna från gulorna

2. Vispa vitorna med ättikan och 1 dl av sockret till hårt skum.

3. Vänd försiktigt ned resten av sockret och mandeln.

4. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängen till en rundel, ca 20 cm i diameter. Forma en högre kant runt om.

5. Grädda i mitten av ugnen i 100 grader i 1½ timme.

6. Fyll den kalla marängen med vispad grädde eller vaniljvisp. Lägg rikligt med frukt och bär överst. Garnera ev med citronmelissblad.

Tips! Istälet för rostade mandelspån kan man ta ca 1 dl hackad blockchoklad och blanda ned i marängsmeten.

Bild: Egen, recept från Aftonbladet.

3 thoughts on “Pavlova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s