Chokladbiscotti med mandel och vit choklad

Ca 20 kakor

1oo g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

100 g mande

200 g mjöl

1½ dl kakao

1½ dl socker

3/4 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

vetemjöl till utbakning

uppvispat ägg till gräddning

100 g vit choklad

1. Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta dem sedan i en torr stekpanna.

2. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.

3. Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.

4. Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

5. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 190 grader i ca 15 minuter eller tills de fåt en brun yta.

6. Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.

7. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.

8. Förvara chokladbiscottin torrt, varför inte i en vacker glasburk, i upp till 10 dagar.

Källa: Boken ”Himlagott med choklad och kladdkakor” av Lotta Bäckström. Bild egen.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s