Julafton

Det börjar bli sent på julaftonskvällen. Bara vår lilla familj har myst hela dagen och tagit hand om varandra.

Vaknade med migrän i morse och vi bestämde oss för att strunta i den årliga julkrubban i Värmdö Kyrka som vi brukar åka på.

Vi slöade hela dagen till det var dags att bada barn och klä på sig finkläderna vid 13. Jag gjorde klart Choklad biscottin med Vit choklad och dukade fram julmust och öl framför Kalle Anka. 

Efter det värmde jag och Erik mat och skar upp det som behövdes till middagen och vips så kom tomten. Han var från Finland och berättade hur han kommit hit från Rovaniemi och drillade barnen i finska. Joulopokki (stavning?) och att kunna räkna … Vi hade sökt efter en tomte att byta med på Facebook och fick napp av Myras dagiskompis föräldrar! Kanon! De känner inte till pappan och deras barn har knappt träffat Erik heller så bytet var en hit! T o m för oss som inte heller kände fadern.

Middag åt vi och efter det öppnade vi paket. Erik och jag öppnade en flaska champagne vilket var helt rätt och fräscht efter all mat och choklad.

Jag fick en dator, en eco-klänning från Indiska, fyrkantiga tallrikar (Indiska), en blu-ray film, Paolo Robertos nya kokbok ”Mina grannars Mat” och en ny timer av Saga till köket. Härligt!

Resten av kvällen har spenderats framför Wii och prov av alla nya spel som barnen fick i julklapp! Det är Wii sports resort, Mario Bros, Lego Star Wars, Spore och Wall-E.

Categories:Jul

3 thoughts on “Julafton

  1. Låter lagom. Jag själv suktar lite efter en jul med bara vår lilla familj och släktfrossa någon annan dag. Men så bidde det inte i år. Hoppas migränen gav sig snabbt – maken vaknade också med sådan julaftons morgon. God fortsättning och fortsätt mysa! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s