Chokladfingrar

20090820633Chokladfingrar

ca 30 st

Ingredienser:

115 g rumstempererat smör och lite extra till plåtarna

1 1/4 dl siktat florsocker

2 dl siktat vetemjöl

1 msk siktat kakaopulver

100 g mörk 85% choklad

Tillagning:

1. Vispa smör och socker så det blir lätt och luftigt. Häll över mjöl och kakaopulver. Arbeta ihop smeten till en slät konsistens som går att spritsa (den blir trög men det går!).

2. Klicka över smeten i en spritspåse med en veckad pip (stor). Spritsa ut 6 cm långa fingrar över 2 smorda bakplåtar. Lämna plats för kakorna att breda ut sig. Grädda i 180 grader i ca 15 minuter eller till fingrarna är fasta.

3. Låt kakorna liggar kvar på plåtarna i ett par minuter. Lägg dem på galler och låt svalna helt.

4. Smält chokladen i hett vattenbad och låt svalna. Doppa sedan fingrarna. Låt stelna i kylskåp.

 

Dundergoda kakor som är löjligt enkla att göra.

4 thoughts on “Chokladfingrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s