Banankaka med choklad och hasselnötter

Banan och Chokladkaka med Hasselnötter

 

100 g mörk 70% choklad

50 g hasselnötskärnor

3 små ekologiska bananer

100 g smör

1 dl strösocker

2 ekologiska ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

Ta en avlång limpform och smörj och bröa den ordentligt. Hacka nötter och chokladen och mosa bananerna. Rör socker och smör så pösigt du kan och knäck i äggen ett i sänder. Vänd därefter i bananmoset. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel i en separat bunke och vänd ned blandningen i resten av smeten. Häll sedan i nötter och choklad. Blanda. Klicka ut smeten i formen och låt stå i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader.

 

Recept från boken Kladdkakor av Maria Öhrn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s