Recension: Köttbullar från Ejmunds

Vi försöker ju äta så bra mat vi kan här hemma, men tyvärr slinker det in färdiggjorda köttbullar då och då, jag är inte mer än människa och orkar helt enkelt inte stå och trilla mina egna.

Hittade ett nytt alternativ i frysdisken förra veckan ”Ejmunds Gotländska Köttbullar” som fick följa med hem. Igår provade vi dem och de var fantastiskt goda!

Bullarna är härligt oregelbundna och inte perfekt runda som andra märken. De innehåller 82% kött från Ejmunds Gård som bedriver en så naturnära uppfödning av biffrasdjur som möjligt. Djuren får foder i huvudsak från den egna gården (enl. EU-ekologiskt regelverk), de får även morötter och potatis från andra odlare på Gotland.

Smaken på köttbullarna var verkligen god och känslan i munnen var riktigt kött, inte mjuk massa av soyaproteiner. Hela familjen älskade dem och framöver kommer jag rata Mamma Scan och gänget!

Innehållsförteckning:Gotländska köttbullar

Nötkött, vatten, färsk lök, stärkelse av potatis, potatisflingor, salt, betfibrer, kryddor. Kött 82%

Näringsvärde per 100 g:

Energi 930 kJ/ 220 kcal

Protein 19 g

Kolhydrater 4 g

Fett 15 g

 

 

Hela familjen ger tummen upp!!!

Advertisements

5 thoughts on “Recension: Köttbullar från Ejmunds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s