Sopsortering

sopberg1

Det är super att återvinna. Miljön mår bättre och sopberget kanske inte blir sååå mycket större om vi hjälps åt att sortera.

Men … jag är så usel på att komma iväg till återvinningen. Nu vadar jag i hård och mjuk plast, kartonger, papper, konservburkar, glasflaskor … Det positiva är att vi endast tömmer vår soptunna en gång i månaden. Det negativa är som sagt sopberget jag samlar hemma. Mitt tvättstuga står inte i proportion till de saker jag sparar och jag skulle behöva ett eget sorteringsrum, och det finns det ju plats för *not*.

Idag har jag kastat mig in i soporna med gasmask på och tänker släpa med mig två barn att hjälpa till och slänga. De tycker förresten att det är kul att åka till återvinningen och förhoppningsvis planterar jag den vanan i deras hjärnor redan nu.

Nu mot avskrädeshögen!

Annonser

3 tankar om “Sopsortering

  1. Usch, jag är dålig på att sopsortera men skall verkligen skärpa mig. Då vi var i Dalarna i somras sopsorterade vi och vår familj genererade endast två soppåsar på hela veckan mot en hel tunna hemma. Det fick mig att vakna lite…

  2. Vi har jätteproblem hemma hos oss, vi har ingenstans att samla återvinning på vintern, på sommaren har vi plats i vårt lilla förråd och då brukar jag vara duktig…

    När vi bodde i hus hade jag allting i tvättstugan som du, då var det ordning på mig 🙂

    Hoppas allt är bra med dig och din familj. Jag har inte hunnit läsa på evigheter… ligger konstant en 10000-12000 inlägg efter … så är det när man börjar jobba, man hinner inte läsa bloggar i samma utsträckning. Tur jag har RSS så jag kan läsa ikapp allting vid tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s