Äkta Vara

Idag damp den nya Mats-Eric Nilsson boken ned i min brevlåda. Det är han som skrev ”Den hemlige kocken” och nu har en ny bok om mat kommit ut. ”Äkta Vara, guiden till oförfalskad mat”, handlar om följande:

 

skanna00521

”Vad är det egentligen vi stoppar i oss?

Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik”, boken som på kort tid har skakat om livsmedelsindustrin.

Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud. Det är rikt på tillsatser men fattigt på råvaror. Men vad skall man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med barnmat? Hur får laxen sin färg och varifrån kommer gräddfilssmaken i chipsen?

Svaren på detta och mycket mer ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket, men tipsar också om en mängd goda alternativ.

”Äkta vara” är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen är att den skall följa med sina läsare ända in i butiken.”

 

Jag är väldigt intresserad av var maten kommer ifrån och vilka tillsatser producenterna stoppar i dem. Tycker nog att jag har rätt bra koll men denna bok kommer jag sluka snabbt för att få ännu mer sporre att äta så naturligt som möjligt.

 

Bild: Min bok inscannad.

*****************************************************************

Uppdatering:

Recension

Även om boken innehåller flera upprepningar från förra gången så tål det att upprepas. Mycket bra och ”matig” bok med många flera aha upplevelser och omruskningar. En bra uppslagsdel i slutet med vad många tillsatser betyder och innebär för produkterna. 150 olika matvaror är upptagna i bokstavsordning och där finns författarens egna tips om ekologiska varor och andra sätt att tänka, eller helt enkelt så föreslår han att man kan laga maten alternativt baka själv.

Annonser

3 thoughts on “Äkta Vara

 1. Har inte läst den andra boken..men media är ju fylld av matprat just nu!

  Jag blir lite trött….inte kan man äta det och inte kan man äta det..suck!

  Men vi äter nog ganska nyttigt sällan halvfabrikat här.

  Ha en skön söndag.

  Hihi vi får hoppas du får snö snart…

  Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s