Den hemlige kocken…

hemlige-kocken.jpgNu har även jag läst boken ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson. Eftersom jag är sjukt intresserad av mat och matlagning svalde jag boken på rekordtid.

 Numera tar det lååång tid att handla då jag läser innehållsförteckningar minutiöst! Som till exempel Fetaost… Jag har köpt ko-ost med getarom! VA! Vilket skit! Inte om man inte bryr sig förstås men jag är har ju varit ute efter den grekiska osten med naturlig smak. Så numera kollar jag noga att det är FETA och gjord på getmjölk! Listan på mina ändrade matinköp kan göras lång. Dyrare blir det men det känns absolut värt det. För jag säger som författaren… det är inte bara hälsan och miljön som har betydelse utan själva grejen att livsmedelstillverkarna medvetet lurar mig!

… och smörgåsskinka är verkligen en historia för sig. Försök hitta en förpackning utan E621 (natriumglutamat) eller artificiella aromer. Efter att ha gått igenom nästan hela Coop Forums skinksortiment så hittade jag tre stycken olika förpackningar med ”rena” skinkskivor. Kan inte påstå att det finns mycket att välja på.

En tanke på “Den hemlige kocken…

  1. Den boken har jag oxå tänkt att läsa – men blir lite orolig vad jag då ska kunna handla i affären… misstänker att allt jag redan är skeptiskt till (plus mkt mer) kommer vara kört…

    Förresten, jag har hängt upp mig på det här med glutamat (efter att ha läst om det på din blogg) och jag blir helt knäpp, för allt som vi brukar köpa innehåller ju sånt… grrr.

    Hur gör du? Lyckas du hitta mat utan glutamat i???

    /Nadja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s